Uw browserversie ondersteunt deze inhoud niet, uw ervaring wordt niet geoptimaliseerd. Werk uw browser bij.

Toegankelijkheidsverklaring voor de website van Watco België

 

De groep Watco streeft naar digitale toegankelijkheid voor mensen met een handicap. We verbeteren voortdurend de gebruikerservaring voor iedereen en passen relevante toegankelijkheidsnormen toe.

Maatregelen om de toegankelijkheid te bevorderen

De groep Watco neemt de volgende maatregelen om de toegankelijkheid van de website van Watco Belgium te garanderen:

  • Toegankelijkheid opnemen in ons interne beleid.
  • Duidelijke toegankelijkheidsdoelstellingen en -verantwoordelijkheden toewijzen.

Conformiteitsstatussen

De Web Content Accessibility Guidelines (WCAG - richtlijnen voor de toegankelijkheid van webcontent) definiëren de vereisten voor ontwerpers en ontwikkelaars om de toegankelijkheid voor mensen met een handicap te verbeteren. Er zijn drie conformiteitsniveaus gedefinieerd: niveau A, niveau AA en niveau AAA. De website van Watco België voldoet gedeeltelijk aan niveau AA van WCAG 2.0. Gedeeltelijk conform betekent dat sommige delen van de content niet volledig voldoen aan de toegankelijkheidsstandaard, zoals aangegeven in het gedeelte Beperkingen en alternatieven hieronder.

Uw mening

We zouden graag uw mening horen over de toegankelijkheid van de website van Watco België. Laat het ons weten als u toegankelijkheidsproblemen ondervindt op de website van Watco Belgium:

  • Tel.: +32 (0)13 458 905
  • E-mail: info@watcodirect.be

We proberen om binnen 5 werkdagen op feedback te reageren.

Compatibiliteit met browsers en ondersteunende technologieën

De website van Watco Belgium is ontworpen om compatibel te zijn met de volgende ondersteunende technologieën:

  • Nieuwste versies van Chrome, Mozilla, Edge, Safari
  • De website van Watco Belgium is niet compatibel met: Internet Explorer

Technische specificaties

De toegankelijkheid van de website van Watco Belgium is afhankelijk van de volgende technologieën om te werken met de specifieke combinatie van webbrowser en eventuele ondersteunende technologieën of plug-ins die op uw computer zijn geïnstalleerd:

  • HTML
  • CSS
  • JavaScript

Deze technologieën worden gebruikt om te voldoen aan de gehanteerde toegankelijkheidsnormen.

Beperkingen en alternatieven

Ondanks al onze inspanningen om de toegankelijkheid van de website van Watco Belgium te verzekeren, kunnen er toch beperkingen zijn. Hieronder vindt u een beschrijving van bekende beperkingen en mogelijke oplossingen. Neem contact met ons op als u een probleem ondervindt dat hieronder niet wordt vermeld.

Bekende beperkingen van de website van Watco Belgium:

1.    Filters op pagina's met productvermeldingen: moeilijk te navigeren met gewoon een toetsenbord vanwege de technische beperkingen van de zoekfunctie. Deze beperkingen zijn moeilijk te verhelpen, omdat daarvoor het ontwerp van de zoekfunctie op de website volledig moet worden herzien. We zullen hier rekening mee houden wanneer we onze website in een nieuw jasje steken.

2.    Grootte van de tekst wijzigen: de grootte van de tekst kan niet worden aangepast via de browserinstellingen, omdat de tekst gecodeerd is met pixels in plaats van een relatieve dimensionering. We zullen hier rekening mee houden wanneer we onze website in een nieuw jasje steken.

3.    Audiobeschrijvingen video's: er zijn geen audiobeschrijvingen beschikbaar voor video's die vóór maart 2021 zijn gemaakt. We hebben onze productieprocessen gewijzigd en voegen sinds april 2021 een audiobeschrijving toe bij het maken van video's.

Beoordelingsmethode

De website werd in maart 2021 getest. De test werd uitgevoerd door 9xb Digital Agency in opdracht van de groep Watco. De geteste pagina's zijn:

Deze verklaring werd op 20 maart 2021 opgesteld met behulp van de W3C Accessibility Statement Generator Tool (W3C-tool voor het genereren van toegankelijkheidsverklaringen) en vertaald door Watco België.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief en geniet van -10% op je eerste bestelling.