Uw browserversie ondersteunt deze inhoud niet, uw ervaring wordt niet geoptimaliseerd. Werk uw browser bij.

Testen en certificering

De testresultaten bewijzen het, onze producten zijn de beste

 

Dit zijn niet alleen 'onze beste producten', het zijn echt 'de beste'!

Om u de beste vloerverf te brengen, hebben wij ze getest, omdat we weten dat u dat ook zult doen. Wij hebben een reeks tests uitgevoerd met onze nieuwe formules die een uniek mengsel van keramische additieven en een 'diamantharde' was bevatten. De beste producten maken was niet genoeg. Nee, we wilden er de beste producten op de markt van maken. Daarom hebben we ze ook vergeleken met andere merken op het gebied van grip, hardheid, glansgraad, kras- en slijtvastheid. De resultaten spreken voor zich. Wij hebben er voor gezorgd dat u er zeker van kunt zijn dat uw product jarenlang zal meegaan.

Slipweerstand

BS7976-2

 

De test: Om het slipgevaar te meten, wordt een wrijvingscoëfficiënt gebruikt.

 

Hoe het werkt: De SRT-slingertest is de test waaraan in het Verenigd Koninkrijk de voorkeur wordt gegeven om het slipgevaar van een vloer in natte en droge ruimtes te meten. De slingertest bootst de manier na waarop een hiel contact maakt met de grond. De oscillerende slinger glijdt gecontroleerd over de vloer, wat resulteert in een meetbare testwaarde, of SRT.

 

Hoe het werkt: De resultaten: Een PTV met een natte uitslag van 0-24 wijst op een hoog risico op uitglijden.  Tussen 25-35 is een matig risico en alles boven 36 wordt geclassificeerd als een laag risico. We zijn blij te kunnen zeggen dat al onze antislipcoatings een PTV-waarde boven de 36 hebben. De producten met de beste PTV-waarde zijn Safety Grip, Heavy Duty Anti Slip Traffic Paint en Safety Coat die allemaal een fantastische natte PTV van meer dan 70 hebben. De resultaten voor alle producten kunnen hier worden bekeken.

Flexibiliteit

ISO 1519

 

De test:Een cilindrische doorn wordt gebruikt om de elasticiteit, hechting en flexibiliteit van de verf te bepalen.

 

Hoe het werkt:Een dunne plaat metaal wordt geverfd en 180 graden gebogen rond een doorn, waardoor ze uitrekt. De plaat wordt over een reeks van diameters gebogen tot hij een bepaalde diameter bereikt waarop hij begint te barsten, scheuren of tekenen van fysieke defecten vertoont. De diameter waarop de plaat scheurt geeft het flexibiliteitsresultaat. Hoe groter de scheurdiameter, hoe minder flexibel de coating.

 

De resultaten:De coatings met de grootste flexibiliteit doorstonden de test van 2 mm, het best mogelijke resultaat.

Schokbestendigheid

ISO 6272

 

De test: Deze test toont aan hoeveel schokken er nodig zijn voordat de coating tekenen van scheurvorming of delaminatie vertoont.

 

Hoe het werkt: Op een rail valt een gewicht van 2 kg van een vooraf bepaalde hoogte op een geverfde metalen plaat. Als de coating tekenen van impact vertoont, maar niet echt is gebarsten, wordt de test als geslaagd beschouwd. Maar als de coating barst, is de test mislukt. In dat geval moet de test worden herhaald met een ander gewicht en op een andere hoogte, totdat het punt wordt bereikt waarop de verflaag nog intact is. De schokbestendigheid wordt dus bepaald door de berekening tussen de hoogte waarvan het gewicht is gevallen en de grootte van het gewicht zelf.

 

De resultaten: De resultaten worden uitgedrukt in newtonmeter (NM), en hoe hoger de waarde, hoe beter de schokbestendigheid. Om de CE-markeringsdrempel te halen, moeten coatings een score van minimaal 4 newtonmeter halen, wat overeenkomt met een klasse 1-classificatie. Ter indicatie van de schokbestendigheid van onze verven: onze beste formule van Vloerverf, een verf voor betonvloeren, haalt een score van meer dan 20 newtonmeter, wat overeenkomt met klasse 3 en de drempel dus ruimschoots overschrijdt.

Hechtingstest

ISO 2409

 

De test: De ruitjesproef bepaalt de hechtingsweerstand van coatings.

 

Hoe het werkt: Op een proefvlak wordt met een cutter (of metalen mes) een incisie gemaakt over de lengte van het substraat. Vervolgens wordt tape over het gebied aangebracht en rigoureus verwijderd. De hechting wordt vervolgens ingedeeld aan de hand van de toestand van het gebied, d.w.z. of de verf langs de randen gedeeltelijk dan wel volledig is afgebladderd.

 

De resultaten: Als de achterkant van de tape perfect schoon is, zou de score 'klasse 0' worden toegekend. Klasse 0 is de hoogste klasse, en klasse 5 wijst op de slechtste grip. Een goede hechting aan de ondergrond is een van de belangrijkste aspecten van een vloerbedekking. De geteste Watco coatings behaalden allemaal een score van klasse 1 of klasse 0.

Hechtingstest

EN 1542

 

De test: Deze hechtingstest meet de kracht die nodig is om een coating van de vloer te verwijderen. De hechting wordt uitgedrukt in megapascal (MPa) of vierkante newtonmillimeter (Nmm2).

 

Hoe het werkt: Een laadinrichting, ook wel trolley genoemd, wordt op de bekleding gelijmd. Vervolgens wordt druk uitgeoefend op het karretje en geleidelijk opgevoerd totdat de vloerbedekking is verwijderd. De kracht die nodig is om het karretje van de vloer te tillen wordt gemeten en er wordt een numerieke waarde gegeven.

 

De resultaten: Om aan de eisen van de CE-markering te voldoen, moeten de resultaten meer dan 2 megapascal (MPa) bedragen.

Slijtvastheid

ISO 5470-1

 

De test: Om na te gaan hoe slijtvast onze coatings zijn, voeren we een Taber-slijtagetest uit. Deze test bootst jaren van echt gebruik na in slechts enkele uren.

 

Hoe het werkt: Een metalen plaat wordt geverfd en gemonteerd op een draaitafel en onderworpen aan de slijtage van twee slijpschijven. De plaat wordt vervolgens gewogen om te zien hoeveel coating door de twee wielen is afgesleten. Het resultaat wordt uitgedrukt in milligram. Hoe lager de waarde in milligram, hoe slijtvaster de coating.

 

De resultaten: Om een CE-markering te krijgen, moet het resultaat onder de 3.000 milligram liggen. Bij Epoxy Gloss Coat ging er slechts 57 milligram verloren, en bij Vloerverf 127 milligram. De resultaten zijn vrij indrukwekkend als men bedenkt dat er maximaal 3.000 milligram verloren mag gaan. De test vergeleek Epoxy Gloss Coat en Vloerverf met de belangrijkste concurrerende merken en toonde aan dat de coatings van Watco tot tweemaal zo slijtvast waren als de concurrerende producten.

 

Krasbestendigheid

ISO 45862

 

De test: De krasbestendigheid wordt gemeten met een sclerometer en uitgedrukt in newton. De sclerometer wordt gebruikt om de weerstand van een coating tegen blijvende schade te beoordelen.

 

Hoe het werkt: De test wordt uitgevoerd door de harde punt met een vooraf bepaalde kracht over het oppervlak te bewegen. De coating wordt vervolgens visueel onderzocht op beschadigingen. Hoe harder de coating, hoe meer kracht er nodig is om ze te bekrassen.

 

De resultaten: De resultaten worden uitgedrukt in newton, aangezien dit een krachtmeting is. Hoe hoger de score, hoe krasbestendiger de coating. 1N is de laagste weerstand, 20N de hoogste. Krasbestendigheid is belangrijk omdat krassen het oppervlak van de verf dof maken en het schoonmaken bemoeilijken.

Waterdoorlaatbaarheid

EN 1062-3

 

De test: De waterdoorlaatbaarheidstest volgens EN1062-3 geeft aan in welke mate een coating het binnendringen van water in de ondergrond voorkomt, of in welke mate ze de ondergrond waterdicht maakt en beschermt.

 

Hoe het werkt: Drie bakstenen worden op één zijde na volledig bekleed en vervolgens gedurende 24 uur in water ondergedompeld. Het gewicht van de bakstenen wordt geregistreerd voor en na onderdompeling, om te zien hoeveel water er is opgenomen. Vervolgens worden het gewichtsverschil en de oppervlakte van de coating van de drie bakstenen berekend om te zien hoeveel water er in 24 uur is opgenomen.

 

De resultaten: Het resultaat is het gemiddelde van de drie stenen. Om de CE-markering te halen, moet er minder dan 0,1 kilogram waterabsorptie per vierkante meter zijn. Raadpleeg de testresultaten op het productinformatieblad voor gebieden waar bescherming tegen vocht belangrijk is.

Speelgoednorm NF

EN 17/3

 

De test: Het doel van de NF-speelgoednormtest is na te gaan of een coating, eenmaal droog, voedsel of slijmvliezen kan verontreinigen. Deze test is van cruciaal belang in voedselproductiegebieden waar hygiëne op alle oppervlakken belangrijk is.

 

Hoe het werkt: Een gespecialiseerd testcentrum wordt gebruikt voor de NF-speelgoednormtests. Getrainde technici proeven chocolade die in contact is geweest met een coating en een soortgelijke chocolade die niet in contact kwam met de coating. Een glazen tegel, die op een bepaalde maat is gesneden, wordt geverfd en laat men zeven dagen drogen. Vervolgens wordt de tegel in een verzegelde eenheid naast de chocolade gelegd. De beschilderde glazen tegel en de chocolade komen niet met elkaar in aanraking. Het doel van de test is na te gaan of een chemische stof of rook van de coating kan worden overgedragen op de chocolade, waardoor deze wordt besmet en van smaak verandert. Tegelijkertijd wordt een identieke test uitgevoerd met chocolade uit dezelfde verpakking, maar dit keer in een verzegelde eenheid zónder beschilderde glazen tegel. De twee partijen chocolade blijven 24 uur in de verzegelde eenheid liggen voordat ze aan 30 gespecialiseerde 'sensorische proevers' worden gegeven.

 

De resultaten: Als er een vermoeden van besmetting is, is de test automatisch mislukt, maar als de 'proevers' geen enkele verandering in de chocolade kunnen ontdekken, is de test geslaagd.

Glanswaarde

DIN 51130

 

De test:De glanswaarde houdt verband met de perceptie van de afwerking, de textuur en of deze als glanzend of satijnachtig wordt ervaren. Een manier om dit te meten is het gebruik van een glansmeter.

 

Hoe het werkt:Een lichtstraal van constante intensiteit wordt onder een vaste hoek op het oppervlak gericht en de hoeveelheid licht die onder dezelfde hoek wordt gereflecteerd, wordt gecontroleerd. Een glanzend oppervlak zal meer of alle lichtbundels weerkaatsen, terwijl een mat of oneffen oppervlak (zoals een antisliplaag) de lichtdeeltjes zal verstrooien en de helderheid zal verminderen.

 

De resultaten:Mat: 0-10 %, laagglans: 10-25 %, eierschaal: 26-40 %, halfglans: 41-69 %, glans: 70-85 %, hoogglans: + 85 %. Onze meest glanzende coatings zijn Epoxy Gloss Coat en Epoxicote High Build.

 

Wolff-Wilborn-hardheidstest

 

 

De test: Deze test, ook bekend als de 'potloodtest', bepaalt de hardheid van de coating.

 

Hoe het werkt: Een potlood wordt onder een bepaalde hoek en met een constante kracht tegen de coating gedrukt. De hardheid van het potlood wordt dan opgevoerd van HB (minst hard) tot 9H (hardst) tot de coating bekrast is. In het algemeen geldt: hoe harder de coating, hoe beter de sterkte, duurzaamheid en algemene prestaties.

 

De resultaten: Een score van 9H is de hardste coating, HB is de zachtste. Een goede hardheidsmeting wijst op een goede duurzaamheid en krasbestendigheid.

Naleving van de normen

Icone EN 1504-2 CE

EN 1504-2

Dit teken geeft aan dat de coating alle tests voor het verkrijgen van de CE-norm heeft doorstaan.

Icone ISO 16000 : A+

ISO 16000

Maatregel van de wet Grenelle inzake het effect van het VOS-niveau van een product binnen een gebouw. A+ is de beste score.

Icone Conformité REACH

Conformité REACH

Maatregel van de wet Grenelle inzake het effect van het VOS-niveau van een product binnen een gebouw. A+ is de beste score.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Abonneer U op onze nieuwsbrief en geniet van -10% op Uw eerste bestelling.